3 Haziran 2016 Cuma

Eğlence Sınıfı Mart 4.Hafta



Eğlence sınıfı olarak haftaya geçtiğimiz hafta öğrendiğimiz çarpma işlemleri üzerine pratik yaparak başladık. Geçtiğimiz haftalarda çarpım tablosu, ritmik sayma ve iki basamaklı sayı ile tek basamaklı sayıyı çarpma üzerine çalışmıştık. Hafta sonu da bu konu üzerine bir çoğu pratik yaparak geldiler.
Bizde bu hafta iki basamaklı sayı ile iki basamaklı sayıyı çarpma üzerine çalışmaya başladık. Örneğin;34×12 işlemini yaparken bunu iki aşamalı olarak öğrendik. Ilk olarak 34×2 işlemini (1) kodu ile daha sonra 34×1 işlemini (2) kodu ile yapıyoruz. Ardından ilk bulduğumuz sayıyı yazıyoruz (1), altına ikinci sayımızı yazarken birler basamağına denk gelecek yere nokta koyup ikinci bulduğumuz sayıyı (2) altına yazıyor ve topluyoruz. Bu hafta özellikle bu işlemler üzerine yoğunlaştık.
Türkçe dersimizde cümlelerimizi oluştururken kurallı cümle kurma kazanımız doğrultusunda cümle yapısını incelemeye başladık.  Ayrıca cümle yapılarına bakarken sebep-sonuç cümle yapısını da kullandık. Günlük akışta başımıza gelenleri bu yapı ile anlattık. Çünkü, bunun nedeni, bu nedenle, olduğu için, bunun sonucunda, için, bu yüzden, dolayısıyla… Bu kelimeleri anlatımımızı güçlendirmek amacıyla kullandık. Günlüklerimizde de anlatımlarımızda bu kelimeri kullanıyoruz.
Geçen hafta üzerinde düşündüğümüz bitkilerin terlemesi konusunda soru işaretlerimizi gidermek için ektiğimiz bitkileri okulun belli bölgelerine yerleştirmiştik. Bu hafta onları gözlemledik. Henüz daha ektiğimiz tohumlar filizlenmedi.
Ses ile ilgili sınıfımıza konuk olan Aslıhan ve Bora bu hafta da sınıfımızda konuklardı. Geçtiğimiz hafta ismimiz ve çağrışımları üzerine çalışmıştık. Bu hafta ise ismimizin sesinin bizde nasıl bir çağrışım oluşturduğu üzerine çalışıldı. Herkes sesinin tınısı, titreşimi üzerine düşündü ve bunu görselleştirdi.
IMG_0760IMG_0759IMG_0764IMG_0761IMG_0800IMG_0799IMG_0798IMG_0796IMG_0801IMG_0790IMG_0791IMG_0780IMG_0778IMG_0774IMG_0767
Aslıhan: Sizce Bora’nın ismi size nasıl bir şekil çağrıştırıyor
+ Valla ayıp olmasın ama boğa geliyor
+ Bir gökyüzü var bulutlar ve ortasından bişey geçiyor gibi
+bana şöyle bir şeymiş gibi geliyor
+ Bana rüzgar geliyor
+Bana mor bişey geliyor orda da boranın kafası var
+ Aslıhan senin ki nerde ?
Aslıhan: Benim adım sizde ne çağrıştırıyor?
+Turuncu bir kalem çöpü
+ Hanımeli çağrıştırıyor bana
+Mor renkli bir çiçek
Seslerimizin görüntüsünü çizdik ve anlattık;
Elif: Sarı olan yer i sesi bana hafif ve yumuşak gibi geldi. Üstteki karmaşık yer tüm sesleirn karışımı, turuncudan itibaren “L” daha koyu olan kısım “F”, ve son kalan kısım kırmızı olan sa “E”
IMG_0814IMG_0808İdil: Rengarenk bişey ve iiiidiiiillll şeklinde
IMG_0810IMG_0851Yankı: Bana da yaan kı gibi geliyor sanki düşüyor en sonunda
IMG_0825Derinsu: Bende Alt kısım derin üst kısım sa su
IMG_0814IMG_0812Derin:  benim aklıma böyle bi gökkuşağı gibi ışınlar geldi ahcada danlagalanarak yukarı çıkan bir renk geldi.
IMG_0822Güneş: İlk önce ince ve kalın geldi  o yüzden piyano yaptım. Sonra titreşim geldi. Kalınla titreşimi birleştirdim. Farklı şekillerde titreşimler var kalp ve yıldızlar şeklinde
IMG_0824IMG_0850Atilla: Şurada bi tane renk borusu var sonra bu yavaş yavaş bozuldu ve en sonunda şöyşe bir şeye dönüştü. Sonra da göle akmış ve mavi olmuş. Yani kafama göre bişeyler çizdim
IMG_0820IMG_0815
İkinci aşamada ise kahkahamıza bir kimlik yükledik ve kahkaha attık. Bir süre kimse kimsenin ne kahkahası attığını bilmeden kahkaha attı.
IMG_0909IMG_0907IMG_0919IMG_0918IMG_0917IMG_0912
Bazı kahkaha örnekleri şöyle;
+şeytani kahkaha
+: Sünger bob kahkahası
+ha ha ha kahkahası
Gelecek haftaya sınıf kahkahamızı oluşturmak için bir kağıt astık ve istersek bireysel istersek grupça bir araya gelerek kahkamamızın nasıl bir çağrışımı olduğunu bir hafta boyunca çizeceğiz.
Herkese iyi tatiller diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder